sanluisobispo---Copy.png
Play Live Radio
Next Up:
0:00
0:00
Available On Air Stations
Education

Cal Poly's historic 'P' gets a safety makeover

CCCs-at-P.jpg
Jay Thompson, Cal Poly
/

Cal Poly is now renovating its historic, hillside letter 'P' in an effort to make the area safe for students and hikers. 

The 50-by-35 foot hillside initial is visible throughout much of San Luis Obispo. Students periodically decorate it to commemorate campus events.

Late last year, the school put a stop to any decorating of the 'P' over safety concerns. The area around the landmark was eroding, making it unsafe for students to maneuver about with decorating supplies.

Included in the restorative work are ways to make it easier to access the area, rerouting the access trail  and erosion control. It's renovation is student funded. Construction on the nearly 100-year-old structure is expected to be finished before fall quarter.